Conditii la externarea din Spitalul Sfantul Alexandru
Externarea pacientilor in cadrul Spitalului “Sfantul Alexandru” se realizeaza in ziua stabilita de comun acord cu medicul curant ori medicul de garda, cu acordul directorului medical.
Externarile se fac de luni pȃnă vineri. (Sȃmbăta şi duminica nu se fac externări).
Externarea pacientului se face doar în prezenţa aparţinătorului, conform contractului de internare.
Fiecare pacient va primi la externare:
• Bilet de iesire din spital
• Scrisoare medicala
• Reteta medicala
• Recomandari privind controlul medical, conform indicatiilor medicului curant, dieta si efortul fizic
Externarea la cererea pacientului (sau a familiei, pentru pacientul fara discernamant) este posibila doar pe semnatura acestora.
Sunt externati disciplinar bolnavii recalcitranti, care refuza tratamentul sau comit acte de indisciplina. De asemenea, determina externarea disciplinara actele de violenta (verbala si fizica) impotriva personalului sau a celorlalti pacienti realizate de bolnavi sau de catre apartinatorii acestora. Externarea disciplinara se poate pune in practica numai in cazul in care viata pacientului nu este pusa in pericol.
Accesul vizitatorilor in Spitalul Sfantul Alexandru
*** Vizitarea pacientilor in perioada starii de urgenta/alerta nu este permisa!
Vizitarea pacientilor in cadrul Spitalului “Sfantul Alexandru” este permisa zilnic, dupa urmatorul program de vizitare:
Vizitarea pacientilor nu este permisa in afara programului de vizita!
Pentru mentinerea igienei si curateniei in spatiile medicale vizitatorii sunt rugati sa respecte urmatoarele reguli si masuri de siguranta:
Accesul vizitatorilor in spital se face pe baza actelor de identitate prezentate la receptie.
La intrarea in sectie, vizitatorii sunt rugati sa poarte echipamentul de protectie (halat/pelerina, botosei) asigurat de catre spital.
Este interzis accesul vizitatorilor care prezinta simptome ale unei boli infecto-contagioase (boli eruptive, viroza respiratorie etc).
Vizitatorii sunt rugati sa foloseasca doar circuitele si caile de acces semnalizate pentru vizitatori, pe toata durata vizitei si in deplasarea in spatiile medicale.
Este strict interzis ca vizitatorii:
sa se aseze pe patul pacientului
sa atinga recipientele inscriptionate cu mesaje de tipul “risc biologic”
sa atinga mesele de tratament, carucioarele de pansamente, ustensilele, accesoriile sau aparatura medicala
sa respecte odihna si programul individual al tuturor pacientilor internati, precum si activitatea curenta a personalului medical
* sa introduca in spital alimente sau bauturi destinate persoanelor internate.Introducerea in spital a aparaturii audio-vizuale este permisa numai cu acceptul prealabil, scris, al managerului.
sa introduca in incinta spitalului tigari, alcool sau alte substante periculoase pentru sanatate ori interzise de lege.Fumatul si consumul de bauturi alcoolice si/sau stupefiante in incinta spitalului sunt strict interzise. Personalul Spitalului “Sfantul Alexandru” are dreptul sa interzica accesul in incinta spitalului a vizitatorilor care se afla sub influenta alcoolului sau a altor substante cu caracter stupefiant.
in mod exceptional, vizitatorii pot fi solicitati de catre personalul medical sa intrerupa vizita si sa paraseasca incinta spitalului, in situatii de urgenta medicala, precum si in cazul in care conduita lor este necorespunzatoare sau prejudiciaza efectuarea de manevre si ingrijiri medicale.
Se recomanda:
– prezenta in rezerva a cel mult 2 vizitatori simultan, pentru siguranta pacientilor internati si in vederea pastrarii curateniei si igienei
– evitarea efectuarii vizitelor impreuna cu un minor. In caz contrar, minorul va fi insotit permanenta de catre un adult, atat pentru siguranta lui, cat si pentru a nu deranja alti pacienti, minorul trebuie supravegheat indeaproape de catre insotitorii sai.